Runeberg och semlor

Det börjar dra ihop sig till en gottegrisdag av stora mått. Riktiga sugarhigh-junkies har väl inte missat att Fastlagstisdagen och Runebergsdagen infaller på samma dag i år! Mitt sockersvaga hjärta ler av lycka vid blotta tanken.

Jag har testat att baka Runebergstårtor hemma och jag tycker att de blev riktigt bra! Lite svårt kan det vara att få till den där riktiga, höga formen, men man kan fuska och laga dem som vanliga muffins, de blir goda ändå. Mitt gästbloggarinlägg på Ragazze – Tre tjejer i köket (som också går till historien som mitt första blogginlägg) handlade just om Runebergstårtor och finns här.

Tyvärr kommer mina blogginlägg att komma med lite längre mellanrum framöver, eftersom jag förmodligen inte kommer att hinna stå i köket så mycket den här våren. Trots tidsbrist kommer jag knappast att kunna hålla mig ifrån att surfa runt på matbloggar och jag kommer lite mer aktivt att länka till mina favoriter. Eftersom jag bara har socker på hjärnan just nu (jag läste Två systrars söta vid frukostbordet i morse) så kommer här länk till en blogg som både Taffel.se och Ragazze-tjejerna hyllar, nämligen Operakällarens konditorschefs blogg. (Varning för mycket starka bilder! Sockerkänsliga läsare klickar på länken på egen risk.)

2 kommentarer

Under Blandat

2 svar till “Runeberg och semlor

  1. Ping: Tre tjejer i köket

  2. Åh, Runebergsdagen ska minsann firas på Taffel.se!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s